© 2023 by Salsa Studio.Proudly created with Wix.com

About

Rinus Cannegieter

1/6

Mijn achtergrond van het dansen begint eigenlijk al toen ik heel jong was. Ik keek altijd naar dansende mensen om me heen en mijn ooms en tantes namen mij altijd mee de dansvloer op. Op dat moment haatte ik het dansen want het werd je gewoon opgelegd. Maar daarna begon ik het leuk te vinden en toen ik een jaar of 14 was begon ik met breakdance. Doordat ik op hoog niveau sportte moest ik dat dus na enkele jaren opgeven. Na enkele jaren begon het helaas weer te kriebelen en begon ik zelf met een showdansgroep “The Penthouse Crew” genaamd. Wij hebben verschillende optredens gehad op Curaçao. Daarna ben ik naar Nederland gekomen voor de studie en al gauw stond ik weer op podia. Ik heb ongeveer 10jaar in een sambagroep gezeten, ik heb ook ongeveer 10 jaar Trance, R & B (hip hop) in discotheken in Nederland, België en Duitsland gedanst. Optredens in Turkije en Portugal mochten ook niet missen. Na heel veel optredens, dansmodeshows met verschillende soorten muziek van mellow tot en met Hardhouse waar ik heb gedanst, stelten gelopen, vuurspugen etc. begon ik te denken wat ik zou kunnen doen om dit te vervangen, want ik dacht niet dat ik dit als oud opaatje dit nog zou doen. Op gegeven moment ben ik met mijn beste vriend naar een salsafeest geweest en ontdekte ik opnieuw mijn roots en ben ik weer salsa gaan dansen. Ik heb bij gerenommeerde dansscholen lessen genomen en ik heb mij gespecialiseerd in New York. Nu wil ik iedereen leren wat ik zelf ook weet en kan. Nadat ik enkele jaren als lid van de beste showteam van Nederland hoorde, en in verschillende landen te hebben opgetreden, heb ik besloten dat ik mijn creativiteit en passie in onszelf te investeren. Op het moment heb ik samen met de andere docenten van Salsa Rica onze eigen showgroep waar ik mijn creativiteit en passie in kan verwerken zodat we optreden in het binnen en buitenland……..Mijn motto: Passion is a man’s only defence against an often cold cruel world. Try to learn to follow your life’s dreams while also adhering to your heart!

Tom Jansen

1/7

“Salsa isn’t just a dance, it’s a way of life”Salsa is voor mij de laatste tijd een van mijn grote passies geworden. Alvorens ik begonnen ben met dansen bij SalsaRica Dance Company had ik nog geen danservaring maar de muziek sprak mij enorm aan. Voor ik begonnen ben met de salsa heb ik op hoog niveau geturnd wat eigenlijk helemaal het tegenovergestelde is van de losse ontspannen bewegingen die we in de salsa terugvinden. Op een gegeven moment ben ik dan een flyertje tegengekomen van SRDC en ben ik eens een kijkje gaan nemen in een van de beginners-lessen in Geel. Vanaf dat moment is mijn salsa-avontuur eigenlijk van start gegaan. Na de eerste lessenreeks die ik gevolgd heb is Rinus naar mij toegekomen en vroeg hij mij of ik het zag zitten om bij het SRDC-schowteam te gaan trainen. Op dat moment was het praktisch iets te moeilijk om de verplaatsing naar Eindhoven te maken. Een Jaar geleden ben ik dan met Bo beginnen dansen en zij had ook de ambitie om bij het team te gaan. Ondertussen was de training van het showteam ook naar turnhout verplaatst wat het allemaal een stuk gemakkelijker heeft gemaakt. Samen zijn we dan eens een proefles gaan doen en een 3-tal maanden later heb ik mijn eerste show mogen dansen, de premiere van onze show ‘ El Hueso ‘ . Vanaf toen heb ik toch een aantal shows mogen dansen met als persoonlijk hoogtepunt het Berlin Salsacongress 2011. De spanning voor de show de adrenaline tijdens en de (meestal) tevreden terugblik na de show zijn dingen die nooit gaan vervelen.

Virginia Lourens

1/7

Hoi, welkom bij mijn bio! Graag wil ik je wat over mezelf vertellen. Mijn naam is Virginia. Momenteel dans ik in het showteam en La Malanga Brava is mijn eerste show bij SalsaRica. Mijn vader komt van de Nederlandse Antillen en mijn oma uit Cuba. Toch wilde ik als kind niks weten van salsa. De muziek was zo anders dan Michael Jackson en Madonna. Ik was behoorlijk sportief en bewoog graag. Ik sporte graag, maar ik danste nog niet.

Salsales

Toen ik ging studeren, kwam daar verandering in. Een studiegenootje nam me mee naar haar salsales bij Gerald Fraaij. Ik was gelijk verkocht en ging gelijk op les. Ik ging hooguit een paar keer in het jaar naar een feest. Dan keek ik mijn ogen uit naar de dansers die al veel langer dansten. Ik wist niet dat zoiets kon en probeerde net zo uit mijn dak te gaan.
Shows
Nadat ik met wedstrijdtaekwondo ben gestopt had ik meer tijd voor salsa en inmiddels voor een nieuwe passie: Zouk. Ik ging steeds vaker naar feesten. Na verloop van tijd had ik alle lesniveaus meerdere keren doorlopen. En was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.Ik belandde in het cursisten showteam van Raul & Shelina. Alhoewel ik alleen voor de lessen ging, werd ik zo enthousiast dat ik ook ging optreden. We hebben meerdere shows gedaan. Daarnaast hebben we met het team mee gedaan aan nationale kampioenschappen. In 2010 zijn we met ons team zelfs tweede van Nederland geweest. Daarna ben ik in een damesteam terecht gekomen en hebben we een ladies shinesshow gedaan. Na deze show hield het op en was ik op zoek naar weer een nieuwe uitdaging. Dat heb ik in SalsaRica gevonden.
Mambo
De afgelopen jaren ben ik met het Mambo-virus besmet... en nog steeds: heerlijk! Alhoewel ik salsa, zouk, cubaans allemaal erg leuk vind, staat mambo boven aan mijn lijst.Het grappige is dat ik nu ineens met een heel andere blik naar mijn vader's cd-kast kijk. Blijkt dat hij toch altijd fantastisch mooie muziek heeft gehad :-)
Toekomst
Ik vind het erg leuk om op te treden en daarnaast wil ik nog meer bijleren en mezelf ontwikkelen in salsa, maar ook in andere stijlen. Zo heb ik het afgelopen jaar o.a. op buikdans en stijldans gezeten. Graag laat ik me door iedereen om me heen inspireren op techniek, expressie, stijl enzovoorts. Dus ook door jou :-) Graag tot binnenkort op de dansvloer!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now